Dit jaar gaan we eindelijk Max Verstappen zien rijden op het circuit van Zandvoort. In deze blog vertellen we meer over het begin van Verstappen zijn carrière en geven we antwoord op de vraag: Waarom rijdt Max Verstappen met startnummer 33?

Max Verstappen eerste Formule-1 race.

Zijn eerste race was in de Grand Prix F1 van Australië in 2015. Hij eindigde destijds op een 12 plaats in de kwalificatie met zijn team Toro Rosso-Renault. Gedurende de race was er helaas sprake van een motorprobleem voor Max wat ervoor zorgde dat hij de strijd vroegtijdig moest staken. Toch had Max nog een eervolle vermelding. Hij maakte namelijk als jongste debutant ooit een race in de Formule 1.

Eerste Formule-1 overwinning van Max Verstappen.

Max won zijn eerste Grand Prix tijdens de GP van Spanje in 2016. Dit tevens ook de eerste Formule-1 overwinning ooit van een Nederlander.

Waarom rijdt Max Verstappen met nummer 33?

Max rijd al jaren in de Formule 1 met nummer 33 op zijn bolide. De keuze voor de nummer 33 kwam volgens Max als volgt tot stand:

‘Mijn favoriete nummer is 3, vroeger plakte ik altijd een 3 op alles waarin in reed of racete’, aldus de beredenering van de Nederlander. Graag had hij ook in F1 nummer drie gebruikt, maar een van zijn voormalige teamgenoten stak daar een stokje voor. ‘Toen ik instroomde in de Formule 1, had Daniel Ricciardo nummer 3 al.’

‘Daarom heb ik aan die drie maar een extra drie toegevoegd in de hoop dat dat voor wat extra geluk zou zorgen. Ik denk daarnaast dat het er best aardig uitziet’, zo verklaart Verstappen zijn keuze voor nummer 33. Sinds zijn debuut komt hij al uit met dit nummer, Ricciardo rijdt tot op de dag van vandaag nog steeds met Verstappens lievelingsnummer.’

Max Verstappen Fanshop en Merchandise.

Er is veel merchandise te vinden van Max Verstappen. Zo heeft Max zijn eigen Fanshop in Swalmen waar er fan artikelen te vinden zijn van de Formule-1 coureur. Mocht je nu echt op zoek zijn naar iets unieks… Bekijk dan de collectie Circuit Zandvoort 2021 van Circuitsieraden.nl. Dit zijn unieke sieraden gemaakt van de beste materialen ter ere van het circuit van Zandvoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *