Formule 1 circuit van Zandvoort 2021

Dit jaar keert de Formule 1 officieel terug naar Nederland. In deze blog vertellen we meer over het circuit en de laatste ontwikkelingen.

Circuit Zandvoort, vroeger en nu.


De eerste Grand Prix in Zandvoort werd gereden in het jaar 1948. Vanaf 1952 was Zandvoort onderdeel van de Formule-1 kalender. De eerste officiële Formule 1 race werd gewonnen door Louis-Rosier voor Talbot-Logo. In totaal zijn er 34 Grand Prix races georganiseerd in Zandvoort. De laatste race is gewonnen door Niki Lauda in 1985.

Hoelang is het circuit van Zandvoort?


De totale circuitlengte van het circuit van Zandvoort is 4,3 kilometer. Dit maak het een van de kortere circuits binnen de Formule 1

Hoeveel bochten heeft circuit Zandvoort?


In totaal zijn er 14 bochten in het circuit van Zandvoort. In de afgelopen jaren zijn de bochten flink verbouwt. Een van de beroemde bochten is de Tarzanbocht. Officieel is dit ook de eerste bocht van het circuit. In de afgelopen jaren zijn vele bochten geüpgraded naar de hoogste standaarden. Zo zijn ze helemaal klaar gemaakt voor de Dutch Grand Prix 2021 Zandvoort.

Wanneer is de Formule 1 circuit van Zandvoort 2021

Het evenement zal plaatsvinden op 3/4 en 5 september 2021. In de afgelopen jaren heeft het succes van Max Verstappen in de Formule 1 menig Nederlander een racefan gemaakt. Max Verstappen zal gaan rijden voor het team van Red Bull Racing. Nog eventjes wachten en we kunnen genieten van de gierende banden en (hopelijk) duizenden racefans.

Wat te doen op het circuit van Zandvoort?


Naast de Formule 1 races zijn er heel wat evenementen die worden gehouden op het circuit. Zo kan je er in je eigen auto rijden en is er de jaarlijkse ‘Zandvoort Circuit Run’. Ook is er de Red Bull Lounge, waar verschillende meetings plaatsvinden. 

Circuit Zandvoort Merchandise


Ter eren van het circuit van Zandvoort is er een speciale sieradenlijn gemaakt van het circuit. De sieraden zijn vernoemd naar de verschillende bochten van het circuit en ontworpen door meester goudsmid Jacqueline HermansShop de collectie hier en uit je passie voor de races!

Circuit Zandvoort anno 2021

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *